keskiviikkona, heinäkuuta 2

Omatekoista saippuaa

Tänään sitten koitti päivä, jolloin sain kaapin kätköistä ensimmäiset omat saippuat.
Neljä viikkoa saippuapalat olivat keittiön yläkaapissa, pimeässä, oven ollessa hieman raollaan, jotta ilmanvaihto pelas.

Kesäkuun alussa olin pienellä kurssilla ja siellä teimme kahta erilaista saippuaa. Toinen oli kamomilla saippua ja toiseen käytin merilevää ja mausteita, antamaan tuoksua.



Tähän vihreään merileväsaippuaan tuli hieman kardemummaa. 
Saippuaseos kaadettiin maitopurkkeihin ja seuraavana päivänä palastelin ja sitten kuukaudeksi tekeentymään.




Palasia tuli kummastakin seitsemän, joten nämä kyllä riittää oman käyttöön pitkäksi aikaa.
Pakkasin sellofaaniin ja paketit laitoin laatikkoon.
En tiedä onko oikea tapa, mutta jos joku osaisi neuvoa.


Saippuan teko oli ihan hauskaa puuhaa ja heti tuli hankittua rasvoja, öljyä, lipeää, vaaka, sauvasekotin ja kaikkea muutakin tarpeellista.
Eilen sitten tehtiin lisää saippuaa.
Olin uuttanut ja keittänyt mustaherukan lehtiä sekä kuivannut kuusenkerkkää. Kahviakin, kookoshiutaleitten kanssa kokeiltiin.
Kuukauden päästä sitten voi näitä uusia hypistellä ja nuuskutella, oisko tuoksua tullut.




Keinotekoisia hajusteita ei ole tarkoitus käyttää ja sitä varten on ruusun kukkia kuivatuksessa. Ruusuvesi olisi tarkoitus tehdä, siinä voisi olla enemmän tuoksua, kuin näissä kuivajutuissa.