lauantaina, tammikuuta 12

Altered box, siis laatikkoa pukkaa

Pitkästä, pitkästä aikaa tuli tännekin laitettavaa. Jotakin pientä on tullut tehtyä, mutta kuvia en ole muistanut ottaa ja nyt on myöhäistä.
Toisaalta aikaa on mennyt maalailun parissa. Niin, maalaus juttuja löytyy täältä www.tarjantai.blogspot.fi tai sitten tuosta sivupalkistakin voi napata itsensä tuohon blogiin.

No mutta, mennäänpä itse asiaan.Tarkoitus oli tehdä sellainen lahjaloota, jonka sisään voisi sen varsinaisen lahjuksen laittaa, ei tarvitsisi enään mitään käärettä rustata ympärille.

Tämä etupuoli on koristeltu runsaammin. Pitsi antaa kolmiulotteisuutta sekä nuo korvikset, jotka on sellaista klipsimallia, joskus kirppikseltä hankitut.

Takana on paperia liimattuna kerroksittain ja onhan siellä muutama kiiltokuvakin. Lisäväriä annoin värikynillä.
Ohut paperi on siitä mukavaa, että sillä saa kerroksellisa värejä ja muotoja. Työtä voi jatkaa maalaten tai värikynillä.
Kannen sivuläpäreet taitoin ulospäin ja kiinnitin pitsin avulla, etteivät heilu aivan holtittomasti ja antaahan nuo pitsit tummalle väritykselle hieman valoisuutta.
Altered box on saanut kerroksen lakkaa pintaansa ja ei olis pahitteeksi vaikka lakkaa olisi useampi kerros. Lakkana käytin tavallista vesiohenteista kalustelakkaa, jolloin pensselit saa pelkällä vedellä puhtaaksi ja se kuivuukin aika nopeasti.

Laatikon sisäpuolta tai oikeammin pohjaa voisi kyllä vielä vahvistaa, jotta sinne voi laittaa vaikka painavammankin lahjan. Laatikko oli kyllä aika vahvaa tekoa ja nuo liimaukset vahvistavat sitä entisestään.
17 kommenttia:

 1. Hieno laatikko ja aivan ihania maalauksia siellä toisessa blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirutuuli jos pidät;)
   Nuo taulut ovat nyt näissä puuhailuissa päälimmäisenä, mutta väliin täytyy yritä touhuta myös muunlaisia juttuja.

   Poista
 2. Aivan ihana,,pitääpä katsoa täällä hieman enemmänkin

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Mustakissa;)
   Ainahan ne jää vajaaksi, täytyis ottaa pois ja jotain lisätä, mutta pitää yrittää tehdä toiseen lootaan niitä juttuja, mitkä tästä jää pois. Joten väsääminen on loputonta!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti;)
   Lahjaksi tarkoitus oli antaa, mutta saas nähdä mitä tänne sisään pujahtaa. Jos vaikka omaan käyttöön, pikkuasioiden säilytykseen tai sitten jää odottamaan pikku-Meerin leikki-ikää.

   Poista
 5. Kylläpäs sinä Tarja teet ja väkerrät monenlaista! Kivoja juttuja. Noita sytykeruusuja, joita oli tuolla alempana, olen minäkin ajatellut kokeilla tehdä joskus. Niillä kyllä syttyy takka ja uuni tosi hyvin. Pääsin sytykeruusuja kokeilemaan kun serkkuni vaimo oli niitä tehnyt joulun alla. Nappasin lukulistalleni tämänkin blogisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi, kiva kun löysit tänne;)
   Sitä tulee väkerrettyä jos vaikka mitä, kun on kyltymätön halu tehdä kaikkea mahdollista. Ei sitä osaa pitää kätösiä toimettona, vaikka en mitenkään ahker4a ihminen olekkaan, sellainen taivaanrannanmaalari enemmänkin.

   Nuo sytykeruusut ovat kyllä hyviä käytössä ja munalootia odottaa aina kaapissa, tahtoo vain kynttilän pätkistä olla puute.

   Poista
 6. Ihana laatikko ja noi värit ovat tosi hyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis;)
   Aika tummasävyinenhän se on, mutta ne kai on aika omia sävyjä, kun tahtoo aina kallistua tuohon suuntaan nämä puuhailut:

   Poista
 7. Jo tuo loota on se lahja, kun se on niin boheemi ja uniikki. Eipä tuon sisälle tarvitse varsinaisesti mitään lahjaa piilottaa. Mullakin odottamassa monta lootaa kuviointiin... milloinhan iskis inspis siihen?"#&

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nätti Rätti;)
   Voishan tuon tietenkin antaa lahjaksi jos huomaa jonkun sitä silmällä katsovan.

   Noita lootia on tullut jemmattua jo jonkin aikaa, kun pitäis kaikki säilyttää tulevaa käyttöä varten. Nyt pitäis urakoida niiden parissa, niin olis sitten tarvittaessa mistä ottaa.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi;)
   Onhan se jotenkin mukavampi piilottaa lahjus johonkin, minkä eteen on hieman vaivaa nähnyt ja onhan tuo sellaista kierrätystä, jonkin asteista ainakin.

   Poista