perjantaina, lokakuuta 5

Sukkapajan tuotoksia


Sukkia ei ole pahemmin tullut tehtyä, kantapää on ollut se akilleenkantapää, johon tekohalut ovat tyssänneet.
Tänä syksynä sitten innostuin oikein kunnolla opettelemaan ja aloitin pienistä sukista, joita kudoin kolmet ja omaa kokoa yhdet.

Kun sitten tuntui, että siitä kantapäästäkin alkaa selviytymään, niin sukkia rupes syntymään. Alla niistä joitakin.Sukat kudoin 7Veljeksestä sekä Polkasta. Netistä löysin  Novitan hyvät ohjeet sukan tekoon, jotka eteni kuvien kera vaihe vaiheelta.
Tallensin ohjeet koneelle ja sitten kudoin tuon akilleenkantapään koneen edessä.
Kuvioneuletta en hallitse, joten kuvioin nämä pitkävartiset Polkkaa apuna käyttäen. Täytyi vain keriä lankaa, jotta sai nuo kuvioraidat suhtkoht samanlaisiksi.

Tässä sitten viimeiset, jotka kudoin täällä Ukonjärven saaressa, Inarissa, kun piti sateen vuoksi tupapäiviä viettää.

Sukkapajalla puuhat jatkuu, kun jotensakin alkaa hallitseen tuon sukan teon. Nyt vain pitäis opetella pitsi- ja kuvioneule.
Kyllä tuo arkinen villasukkakin antaa haasteita monenmoisia.

17 kommenttia:

 1. Määkään en hallitte kuvioneuletta. Tullee aina liian tiukkaa, en ymmärrä miten niitten lankojen pitäis siälä takana mennä. Mut toi onki hyvä idea käyttää osaks kirjavaa lankaa. Jos pelkästään kirjavasta lankasta kuttoo sukat, ni ei ne oo kauheen persoonalliset. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon se minullakin kilpistyy, kireisiin lankoihin, mutta täytynee tässä vielä opetella sekin. Sille kuvioneuleelle olisi käyttöä, haluaisin sellaisen ihanan villapuseron, katsotaan...

   Poista
 2. Olet neulonut kauniita sukkia. Kantapäätkin kohallaan:)
  Itse opettelin kantapään, anopin vieressä,silmukka silmukalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hävettää mainita, ettei kantapäätä osaa tehdä tähän ikään mennessä. Aina voi oppia uutta ja sukan tekeminen on todettu noille aivoillekin hyväksi jumpaksi;)

   Poista
 3. Voi juku, kun olet ollut tosi ahkerana!
  Ja niin kauniita sukkia, tykkään tosi paljon näistä!

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia olet tehtaillutkin, nyt kun alkuun pääsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut aina sellainen piirre, etten pysty tekemään kahta samanlaita, joten nämä sukat ovat oikein pieni ihme itselle. Varmasti siinä auttaa tuokin, etten ovat nopea tekoisia, mutta hiukan täytyy ainakin raidoituksen myötä muuttaa mallia, kuitenkin niin, että tulee kahdet samanlaiset.

   Poista
  2. Kun tekee molemmat sukat yhtä aikaa, saa paremmin samanlaiset. Olen oppinut sen vasta äskettäin. Ei tarvitse muistella ja tutkia sitä valmista sukkaa.

   Poista
 5. Priimaa pukkaa heti, kun opit systeemin :) Kivan näköisiä sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä sanoisi, että priimaa vielä saan aikaiseksi, puutteita löytyy, mutta aina opin jotain uutta;)

   Poista
 6. Aivan ihania sukkia. Sinä sait sellaisia aikaiseksi... minä en !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulonta ei ole koskaan istunut hyvin hyppysiini, mutta nyt olen siitäkin nauttinut. Virkkaus tuntuu kuitenkin omimmalta, se on vain jäänyt aika vähälle, mutta eiköhän se tästä vielä vilkastu, ideoita on.

   Poista
 7. Lasten mummo elikkä minä äiti opetti tuon kantapäänpyllistyksen meijän lintuselle, oi niitä aikoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että tuohon sukka hommaan aloin, kun tyttö innostui neulomaan. Enpä ole osannut ohjeita antaa. Tässä puuhassa taitaa nyt muna opettaa kanaa;)

   Poista
 8. Kauniita sukkia ja varsinkin nuo pitkät kuviovarret. Hurmaavia värityksiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pitkävartiset oli kiva tehdä ja tuli hyvämieli, kun näki, että ne olivat saajilleen mieluisat. Ensimmäiset meni omalle tytölle ja toiset pojan tyttöystävälle, pitäisi kai itsellekin tehdä;)

   Poista