sunnuntaina, tammikuuta 8

Pakkasmyssy

Loppiaisena sitten heräsin, kohta saapuu tosi pakkaset, eikä ole pään suojaa. Pipoja löytyy, mutta en tunne oloani niissä oikein kodikkaaksi. Nyt täytyy jonkinlainen lämmin nupin suojus tehdä.


Ja tuollainen siitä sitten tuli.

Tuon kauluri osuuden olisi voinut laittaa ihan suoraan, ilman noita käännöksiä, kun jää kuitenkin takin alle. Voihan ne ompeleet ratkoa, jos käytössä tuntuu hankalalta.
Koska nuo hiukset on aina sellaisella häkkyrällä kiinni, niin takaosan täytyy olla tilava.


Kopsasin idean täältä . Tuolla se oli tehty virkkaamalla, mutta tein omani neulomalla. Lankana käytin Seitsemää Veljestä ja kaksi lankaa rinnan, puikot 8 luokkaa.


Kokeilin tupsuakin, mutta tuli liiaksi tonttulakki mieleen. Nyt se on tällainen Punahilkka.


Eilen kävin testaamassa  lämmön pitävyyttä ja sen tuloksena laitoin siihen vuoren. Saas nähdä onko tuo tarpeeksi pitävä tuulta vasten, kun sattui olemaan tuollaista aika ohuen puoleista kangasta. Siinä on kyllä silkkiä mukana ja eikös silkki lämmitä ohuenakin. Käyttihän ne Kiinan keisaritkin sitä, eikä sielläkään aina niin lämmintä ole.

3 kommenttia:

  1. Todella kaunis ja varmasti lämminkin kun ompelit siihen vuorenkin.

    VastaaPoista
  2. Ihana ja lämpöinen. Luulisi varmasti olevan todellakin lämmin, kun on tuplana seiskaveikkaa ja lisänä vuori. Itselläni on yksinkertaisesta seiskasta pipo ja ohut kangasvuori ja on silti lämmin. Mukavaa alkavaa viikkoa ja puuhailuintoa!

    VastaaPoista