perjantaina, tammikuuta 20

Leikkiä koneella

Taidanpa tehdä torkkupeiton.


Ja koneellahan se käy näppärästi, jos sen vain saisi tulostettua.
Otetaan jostain kuvasta pala ja sitä sitten yhdistellään toisten palojen kera. Kun laitetaan neljä samanlaista palaa yhteen niin saadaan yksi isompi ruutu.
Noita pikku paloja pitää käännellä, jotta saadaan kuvio aikaiseksi. Neljästä palasta isompi pala ja näitä isoja paloja neljä yhteen, niin saadan virtuaalinen torkkupeitto.
Isoja paloja voi laittaa loputtomasti toisiinsa yhdistäen, saadaan vaikka kuinka suuri kokonaisuus.

Käännetään hieman peiton kulmaa ja kurkataan  nurjalle puolen.
Kovin on ohuenlainen, ei taida lämpöä viluiselle suoda, mutta ehkäpä toi tekijälleen jonkin asteista mielihyvää.


Olen nyt puuhaillut muita juttuja ja tämä Hössöntössö on hieman levähtänyt.
Tulin vain tuomaan pientä elonmerkkiä, että täällä viellä pihistään. Se tuo mielenkiinto siirtyy asiasta toiseen ja kaikkea ei ehdi eikä pysty tekemään.

Montaa kertaa olen miettinyt, että vuorokaudessa pitäisi olla ainakin kaksinkertainen tuntimäärä tai jos voisi kloonata itsestään useamman, tilanteen mukaan. Mielenkiintosta tekemistä on niin paljon ja pötköttäminen sohvalla ajatuksia pyöritellen, sekin olisi kivaa.
Tärkeintä se varmaan onkin tuo idea, ei niinkään toteutus tai tulos.

Siirrynkö sohvalle!

13 kommenttia:

 1. Meinasin jo kehaista peittoa :)
  Juu, sohvalla makailu on kivaa, kuten niin moni muukin asia, johon ei aika riitä. Päivät on liian lyhyet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisit kehaissut vaan;))

   Kyllähän se on mukava käpertyä sohvaan ja kun vielä tuo muuri siinä mukavasti lämmittää. Tahtoo väkiselläkin ajatus katketa ja simmu painuu kiinni;)

   Poista
 2. Hieno tilkkutäkki.
  Olet kyllä taitava, ja kekseliäs.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Eihän se tarvi kuin tuota koneen tietoa käyttää hyväksi ja kun oppii jonkun asian, kuten nämä kuvien yhdistelyt, niin samalla kaavalla voi tehdä vaikka kuinka monta eri versiota.

   Hyvää viikonloppua Sinulle!

   Poista
 3. Ihanan hauska kokeilu. Tulisi oikein mainio peitto muuten.

  Koneella tulee joskus kokeilluksi kaikenlaista kivaa. Tuota voi käyttää hyödyksi myös siihen, kun haluaa mallintaa jotakin tulevaa käsityötä tai vielä isompaa projektia. Kokelilin kerran, miltä eri väriyhdistelmät tilkkupeitossa näyttäisi. Eilen viimeksi tein mallivessoja uuteen taloomme ja vielä en keksinyt sopivaa ratkaisua. Taidan jättää sen ammattilaisen mietittäväksi, kun menen tilaamaan kalusteita. :D Keittiötä en edes yritä suunnitella...

  Klikkasin itseni tänne tuolta Sirpan blogista, kun minulle ei tullut tätä(kään) päivitystä. Olen ennenkin sanonut tästä bloggerin temppuilusta, mutta jotenkin se ei ehdi hössöntössön tahtiin sitten millään. Monta kertaa tulee viiveellä.

  Oikein mukavaa lauantain jatkoa ja leppoisaa löhöilyä sohvalla ja pirteää puuhastelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä bloggerin pitäisi perässä pysyä, kun tuo tahti on hieman hiljentynyt täällä. Olen nyt touhunnut noiden kukkien parissa, kun orkidea villitys iski. Kun on sellainen hössö, niin sitä hyppää paikasta toiseen ja kaikkea pitäisi puuhastella. Joitakin postauksia sinne Kesän taikaan olen laittanut ja virittelen tuota valokuva blogia taas, kun on kevät tulossa ja aurinkoiset päivät, niin kummasti alkaa luonto kutsumaan. Tänne hössöönkin laittelen uutta, mutta kun mielessä pyörii niin moni keskeneräinen juttu, ettei oikein aloitettua saa.

   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Voi tätä konneellistuvaa aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Ei voi olla totta, pääsen kommentoimaan. Tuo koneella leikkiminen on hauskaa aina välillä ja siinä ohessa saa vaikka kortteihin taustapapereita ;)
  Mukavan näköistä jalkeä olet muokkaillut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, enpäs ole noin ajatellukkaan, että vois käyttää noita kuvioita vaikka kortteihin. Pitäis varmaankin käydä hakemassa värikasetti tulostimeen.
   Kiitos vinkistä!;)

   Kiva kun pääsit. Poistin tuollaisen kommentin tarkastuksen 3pv vanhemmilta, olisiko se auttanut, tai sitten bloggeri luki moitteet;)

   Poista
 6. Blogissani on haaste sinulle:)
  http://valuakuvasa.blogspot.com/2012/01/viiden-tahden-shoppailua.html
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista