torstaina, joulukuuta 15

Virkattu räsymatto kuuselle

Huomasin, että kuusenmatto oli kadoksissa ja niinpä iltasella TV: tä katsoessa virkkailin jäännös räsyistä kuuselle ihan oman maton.Työ eteni melkein huomaamatta, ei tarvinnut suunnitella eikä pohtia mitä väriä käyttäisi. Värejä kun ei ollut käytettävissäkään kovin paljon ja niinpä päätin, että otan kerän ja virkkaan sen loppuun.

Aloin tehdä suorakaidetta ja kun kerä loppui, poimin sivusta silmukat ja virkkasin sivuun uuden kerän. Jatkoin työtä käännellen ja virkaten kaksi sivua samalla räsyllä. Joskus virkkasin vain yhden sivun ja näin tehden mattoon tuli leveyttä ja pituutta, lopulta siitä tuli melkein neliö. Matto on sen verran laaja, että pukki voi laskea myös lahjat sen päälle.

Mattoa tehdessä ajatus työskenteli ja mietin, että näin virkaten voisi tehdä kuvioita. Se kyllä vaatisi etukäteis suunnitelmaa ja se ei taas oikein ole houkuttelevaa.

8 kommenttia:

 1. Erilaisin ja värisin langoin on helpompi olla luova. Olen yhden kylpyhuone setin virkannit kuviollisena, kaamean hidasta ja vaivalloista. neuloen sujuu helpommin. Sinulla on ihan kaunis matto nyt

  VastaaPoista
 2. Kaunis matto,tulee mieleen ihan ne mummolan lattialla olleet "vanhan ajan" räsymatot<3

  VastaaPoista
 3. Hyvän mallinen ja todella nätti!!

  VastaaPoista
 4. Hieno homma ja urakka valmis, nimittäin ainakin minun mielestni kudetta on aika raskas virkata. Nyt kelpaa kuusen tulla tupaan.

  VastaaPoista
 5. Hienon maton kuusi saa alleen.

  VastaaPoista
 6. Minulla on niin löysä virkkaus näppi, ettei tuota ole kovin raskas tehdä. Vaihdoin jo yhdessä välissä koukun pienempään ja saisi olla vieläkin pienempi.

  Tällainen värikäs kude ei tosiaankaan kuviota kaipaa, saattais tulla aika levoton.

  Kiitos kivoista kommenteista kaikille;)

  VastaaPoista
 7. Kylläpä tuo sinulta käy.
  Hieno tuli joulukuusimatosta.

  VastaaPoista
 8. Hieno matto=)Minäkin oon tykästynyt noihin itse virkattuihin.Joulun jälkeen pitää pojalle virkata musta matto omaan huoneeseen.Täytynee varmaan värjätä se matto mustaksi,kun mustia kuteita ei ole.
  Mukavaa viikonloppua sulle=)

  VastaaPoista