torstaina, joulukuuta 1

Joulukalenterin rekvisiittaa

No, nyt on ensimmäinen luukku sitten postitettu ja tapahtumat liikkuvat virkatun piparkakkutalon ympäristössä.Idean tähän piparkakkutaloon lainasin Tuulentuvan Sirulta, joka oli tehnyt kauniin virkatun talon.
Tämä ei kovin muistuta piparkakkutaloa, vielä, mutta tontuilla on 24 päivää aikaa saada se sen näköiseksi.
Olen tehnyt talon kahdesta eri ruskeasta, sillä kun aloitin, niin ei ollut muuta kuin tuota vaaleaa. Arvelin, ettei riitä aivan kattoon, joten täytyi käydä lähikaupassa. Siellä ei sitten ollut kuin tuota tummaa. Nyt on sitten kattoa paistettu kauemmin, mutta jos siihen kuorrutukset tulee, niin eiköhän se sitten mallaa ihan piparkakkutalon profiiliin.
Kun noita ohjeita ei ollut käytössä, niin teko oli sellaista sävellystä. Jännitin vielä illalla, että mitähän tästä tulee, mutta kun olin jo ennakkoon mainostanut kalenteria, niin valmiiksi täytyi tehdä, tuli mitä tuli.
Sisälle työnsin sitä lampaanvillaa, en kuitenkaan ihan täyteen ahtanut, kun tahtoi nuo seinät pyöristyä ja pullistella liiaksi.Illalla en sitten enään jaksanut virkata valkoista ihan katon ympärille, tuli väsy. Suosiolla jätin lopun herkistelevän Hemmon hoitoon, täytyyhän hänelläkin puuhaa riittää.  Ja muutenkin, eiköhän nämä kolme saa talon jouluaattoon mennessä kuntoon.

5 kommenttia:

 1. Ihan ennennäkemätön juttu ja oikein soma :)

  VastaaPoista
 2. Oi että mikä mökki!! Tästä tulee kivaa!! Mielenkiinnolla odottelen jatkoa!!

  VastaaPoista
 3. ihana virkattu mökki. En ole aikaisemmin nähnytkää.

  VastaaPoista
 4. Älyttömän mahtava idea,tätä on varmasti mukava seurata=D

  VastaaPoista