maanantaina, lokakuuta 24

Villaiset villahousut

Näiden kimpussa ahersin koko viikonlopun. Välillä loppui lankakin, mutta onneksi ostin lähikaupasta ja näin lisää sai vaivattomasti, kiitokset sunnuntain aukioloajoille.Nämä oli ensimmäiset lajissaan.
Neulominen sujui joutuisasti, oman mittapuun mukaan. Olen niin vähän neulonut, että en mitään muuta osaa kuin perusneuleita, kuviot ja pintastruktuuri saa jäädä minulta rauhaan.Lankana käytin Novitan Puroa ja se oli siitä hyvä, että värit vaihtuivat joustavasti. Sen verran laiska olin, että en yrittänytkään tehdä lahkeista väreiltään samanlaisia, riitti hyvin, kun sävyt olivat samat.Otin ohjeen täältä, mutta hieman sitä muuttelin, kun lanka oli vahvempaa ja puikotkin paksummat.
Lankaa meni kyllä n. 200g tai saattoi mennä hieman ylikin, kun tuohon yläosaan yritin saada samoja sävyjä parista kerästä.Housuissa on pituutta ja väljyyttä, mutta eipä aivan heti mene pieniksi.
Nyt kun sain nämä tehtyä, niin taidanpa tehdä toisetkin. Toisten ihan samankaltaisten teko on siitä kiinni jos muistan miten tein nämä. Eikä se varmaankaan haittaa vaikka taas muuntelen ohjetta.

6 kommenttia:

 1. Ihanan ilosen väriset. Tosi lämpöiset ja mukavat kun pakkaset tulee.

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanat. Tuommoiset minä haluaisin juuri samanlaiset itsellenikin, vaikka olenkin jo 60v ja rutkasti yli 100kg :)Ei vois olla pahalla tuulella kun olis noin iloisen väriset ja lämpimät pöksyt jalassa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sirkkis ja Sude;)
  Huomasin, että langan nimi on "Takkatuli" ja johan se lämmittää;)

  VastaaPoista
 4. Ihanat pöksyt! Kyllä noissa kelpaa pakkasta pidellä:D

  VastaaPoista
 5. Suloiset villahousut, sinulta tuo kutominen sujuu. Itse olen kutonut pientä villatakkia itselleni ja kohta kaksi vuotta!!

  Olet tosi taitava ja monenlaista osaat, usein käyn ihailemassa, vaikken aina kommentoikaan.
  Tuo Silmäiltävää-blogi onkin hyvä idea. Monenlaista kivaa linkkiä löytyikin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Miiwi;)
  Joskus täytyy yrittää tehdä joutuisaan;)

  Kyllähän sitä tulee tehtyä, kun on sellainen "hössö", mutta ehkäpä olisi syytä tehdä vähemmän ja paremmin. Kaikki tahtoo jäädä kokeilu asteelle, mutta minkäs sille itselleen voi.

  VastaaPoista