sunnuntaina, lokakuuta 16

Tämän aamun puuhastelua

Eikä ainoastaan tämän aamun, vaan tätä on jatkunut jo useampana aamuna, nimittäin koiran harjaamista. Villaa riittää ja riittää, loppua sille ei näy.


Onkohan tämä villakoira vai lammaskoira, sitä sopii pohtia-
Villastahan tietenkin voisi jossain teettää vaikkapa lankaa, kai ne siihen lammasta laittavat mukaan, on ehkä liian lyhyt kuituista.Pikkuisen, kun piikkiharjalla sipaisee, niin tälläinen villa määrä nousee päälykarvan alta. Tätä aluvillaa tulee harjatessa koko vuoden ajan, syksy ja kevät ovat sitten sellaisia satoisampia aikoja.Olisikohan tässä pussissa kolmen päivän saalis.
Tänään, kun Konnaa harjasin, niin ajattelin, että jos näitä samanlaisia koiria olisi useampi, niin voisi pistää rahoiksi villan tuotolla. Konna on sekarotuinen ja tuo aluvilla on tosi runsasta, olisiko risteytymän tulosta.Villa kyllä lämmittää talvella, mutta kesällä se on aika tukala. Vanhan-herran sydän on kesäisin koetuksella kuumuuden takia. Onhan niitä muitakin vaivoja ilmaantunut iän myötä kuten kaihi ja joskus epäilen, että kuulossakin on vikaa.


6 kommenttia:

 1. Ihan selvä villakoira - tai ainakin villava!
  Jossain ohjelmassa oli kerran juttua naisesta,joka teki lankaa ja neuloi eläinten karvoista. Siinä joku toi vuosia sitten kuolleen kissansa karvat naiselle ja tämä teki niistä lankaa ja kutoi lapaset. Että tässä voisi todella olla aineksia vaikka rikastumiseen....
  Kiva kun olit liittynyt lukijakseni:D Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. No ei muuta kuin Tarja villoja karstaamaan ja lankaa kehräämään. Hih.

  VastaaPoista
 3. Kiitos mustakissa ja Sylvi;)
  Kyllä noita tulee aina silloin tällöin kerättyä talteen, mutta kuitenkin hävitän ne myöhemmin.
  Itse en kyllä osaa karstata enkä kehrätä, mutta voisihan joskus pistää kokeeksi jonnekin kehräämölle. Konnalla on niin kauniin värinen tuo aluvilla.

  VastaaPoista
 4. Meillä tuota villaa kans piisaa, mutta ei taida ihan yhtä paljon sentään tulla, onneksi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Riitta Sinikka ja Sude;)
  Konna on kyllä tosi suloinen ja tottelevainen koira.
  Kyllä sillä villaa piisaa, vaikka kuin sitä harjaa, niin aina löytyy matoilta karvatupsuja.

  VastaaPoista